Muffiny jogurtowe z owocami

Tym razem doskonałe muffiny 

Składniki:

1 szklanka mąki pszennej
1 jajko
1/3 szklanki jogurtu naturalnego
1/2 szklanki cukru
1/3 szklanki oleju
półtorej łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy 
szczypta soli
cukier perlisty (gruby) do posypania muffinów
owoce mieszane 

Sposób przygotowania:
Połącz w misce suche składniki czyli mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. W drugim naczyniu połącz olej, jogurt, jajko i wlej do suchych składników. Wszystko dobrze wymieszaj. Papierowe papilotki umieszczone w foremce do pieczenia muffinów napełnij ciastem trochę powyżej ich połowy wysokości. Na wierzchu kładź wymieszane owoce, posyp perełkami cukru. 
Muffiny pieką się około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.

Oczywiście są pyszne nawet jeszcze lekko ciepłe... Do tego poranna kawa z mleczną pianką... Marzenie... i jakże przyjemny początek dnia. Polecam Wam!!!